Permanente make-up

Bij Beauty Center IJmuiden kan je terecht voor permanente make-up behandelingen zoals wenkbrauwen en eyeliner. Permanente make-up wordt toegepast door middel van een PMU apparaat met een naald/hygiënemodule. Met kleine bewegingen worden de pigementen onderhuids aangebracht. Met de nieuwste technieken wordt gezorgd voor een natuurlijk ogend resultaat!

Ombré Powder Brows
Ombré powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen. Met deze techniek brengen we kleine puntjes (pixels) aan in je huid waarmee je vollere wenkbrauwen krijgt met een zacht poeder effect zoals bij make-up. Bij Ombré powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter gepigmenteerd. Dit zorgt voor een zachte, natuurlijke look.

Infralash Eyeliner
Sta jij iedere ochtend heel lang voor de spiegel om je eyeliner perfect te tekenen en ben je dat helemaal zat? Dan is de Infralash Eyeliner voor jou de oplossing. Je wordt wakker met een eyeliner. Hoe mooi is dat? Met een Infralash Eyeliner brengen we pigment in de huid van je ooglid aan, vaak tussen de wimperrand. Een Infralash Eyeliner geeft optisch diepte aan de ogen. Zo kunnen de ogen groter lijken, de wimpers voller en geeft het een frisse blik. 

Andere redenen om een Infralash Eyeliner te nemen zijn:

– Allergie of gevoelig voor make-up
– Je wilt niet dat je make-up uitloopt
– Je vindt het moeilijk om zelf make-up aan te brengen
– Je hebt geen wimpers meer door een aandoening

De nabehandeling
Na het zetten van de eerste permanente make-up wordt er direct een afspraak gemaakt voor de nabehandeling. Deze  dient binnen twee maanden na de eerste behandeling te worden gedaan. Indien je niet binnen twee maanden terugkomt voor de nabehandeling is er een kans dat de kleur en vorm deels verloren gaan en betaal je de reguliere touch-up prijs. Indien er tijdens de touch-up opnieuw getekend moet worden, komt er een toeslag van € 40,- bij. Kom dus tijdig.

Veel gestelde vragen

Is PMU hetzelfde al tattoeëren?
Het verschil tussen permanente make-up en tatoeëren is dat bij tatoeëren de inkt in een diepere huidlaag terecht komt waardoor het blijvend is. Bij permanente make-up blijven de pigmenten in de bovenste huidlaag en zal het met de loop der jaren kunnen verdwijnen. Het voordeel van oppervlakkig werken is dat de kleur en de vorm langer mooi blijven. Door vervaging van de pigmenten in de huid is het mogelijk om de kleur en vorm met de jaren aan te passen indien dat gewenst is.

Hoelang blijft de PMU zitten? 
Permanente make-up blijft gemiddeld 1-2 jaar mooi. Daarna wordt het aangeraden om de permanente make-up bij te laten werken om de kleur en vorm zo intens mogelijk te houden. Wanneer ervoor wordt gekozen om de permanente make-up niet bij te laten werken, dan zal het na ongeveer 5 jaar zo goed als vervaagd zijn.

Hoe gaat het aanbrengen van PMU in z’n werk?
Bij het aanbrengen van permanente make-up bij de wenkbrauwen worden de wenkbrauwen eerst in model geharst. Als ze mooi in model zijn gebracht worden de wenkbrauwen zo getekend zoals ze vervolgens met de pigmenten ingezet worden. Er wordt altijd eerst samen naar het model van de wenkbrauwen gekeken voordat de pigmenten worden aangebracht.

Worden mijn eigen wenkbrauwharen weggeschoren? 
Nee, je behoudt ten alle tijden je eigen wenkbrauwenharen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? 
Er zijn altijd twee behandelingen nodig. Na de eerste behandeling wordt er direct een vervolgafspraak gemaakt voor 6 weken later. Deze behandeling dient binnen 8 weken plaats te vinden.

Voor wie is PMU geschikt?
Permanente make-up is vooral geschikt voor mensen die hun wenkbrauwen voller willen hebben, gaatjes of littekens in hun wenkbrauwen hebben, hele lichte wenkbrauwen hebben of zelfs helemaal geen wenkbrauwhaartjes hebben. Daarnaast kan een eyeliner aangebracht worden ter opvulling van de wimperrand of als een bredere eyeliner om de ogen in beide gevallen sprekender te maken. Dit kan zowel aan de bovenkant als aan de onderkant worden aangebracht.

Kan je het antwoord op je vraag niet vinden? Neem dan gerust contact op!

Prijzen

Permanente make-up

Prijs

Ombré Powder brows inclusief voor- en nabehandeling

€ 395

Touch-up ombré powder brows binnen 12 maanden

€ 150

Touch-up ombré powder brows binnen 24 maanden

€ 245

Touch-up ombré power brows na 24 maanden

€ 295

Infralash eyeliner inclusief nabehandeling

€ 245

Touch-up infralash eyeliner binnen 12 maanden

€ 145

Touch-up infralash eyeliner binnen 24 maanden

€ 195